Ihmiset

     
 

Tero Puha
asianajaja, varatuomari
puh. 0400 701 169
tero.puha(at)pt-law.fi

 

 

 

 

Kohtaan ihmiset, Tero Puha

Tero Puha toimi Suomen Asianajajaliiton päättävän elimen eli valtuuskunnan puheenjohtajana vuosina 2017-2023 ja Helsingin Asianajajayhdistys valitsi hänet marraskuussa 2019 vuoden asianajajaksi. Tero toimi yli 10 vuotta Suomen Asianajajaliiton siviiliprosessioikeuden asiantuntijaryhmän jäsenenä ja Kanta-Helsingin Yrittäjien hallituksen jäsenenä. Hän on toiminut kansanedustajien ja tätä kautta myös elinkeinoministerin nimikkoyrittäjänä. Tero on ollut asiantuntijana puhumassa mm. eduskunnassa ja on ollut asianajajien edustaja Helsingin hovioikeuspiirin laatuhankkeessa ”Todistelu prosessinjohdon kannalta”. Hän käy säännöllisesti antamassa juridista koulutusta mm. yrittäjille ja on kouluttautunut sovittelijaksi.

Laaja erityisosaaminen kattaa mm. ositukset, pesänselvitykset ja perinnönjaot, oikeudenkäynnit, välimiesmenettelyn, sovittelut, rakennusalan, asuntokauppa- ja kiinteistöriidat, yritystoiminnan, palvelualat, viestinnän ja pankki-, rahoitus- ja vakuutustoiminnan.

Asianajajan uran varrella päämiehinä on ollut suuria kansainvälisiä ja kotimaisia yhtiöitä, perheyrityksiä, pk-yrityksiä ja yksityishenkilöitä. Oikeudenkäyntejä on hoidettu huomattavat määrät, samoin ihmisten ja yritysten ongelmia ja asioita toimistolla ja sen ulkopuolella.

Toimiminen vs. nimismiehenä ja tätä kautta syyttäjänä, poliisipäällikkönä ja kihlakunnanvoutina ja sittemmin vs. oikeusneuvosmiehenä ja asianajajana takaa laajan käsityksen oikeusjärjestelmästämme ja siitä, kuinka asiat voi hoitaa.

Tero on opiskellut Helsingin yliopiston oikeustieteellisessä tiedekunnassa ja työskennellyt opiskeluaikana Helsingin raastuvanoikeudessa haastemiehenä, avustajana Asianajotoimisto Pekka Tuominen Ky:ssä ja vs. nimismiehenä Juvan, Hämeenkyrön ja Ikaalisten nimismiespiireissä.

Oikeustieteen kandidaatiksi hän valmistui 1990 ja toimi tämän jälkeen vs. nimismiehenä Juvalla ja Hämeenkyrössä. Erittäin elävä ja opettavainen auskultointi varatuomariksi tapahtui Kymin tuomiokunnassa vuosina 1990-1991. Vuosina 1991-1992 Tero toimi vs. oikeusneuvosmiehenä ensin Kotkan raastuvanoikeudessa ja tämän jälkeen Helsingin raastuvanoikeudessa. Vuonna 1992 Tero perusti oman lakiasiaintoimiston, joka muutettiin asianajajan tittelin myötä asianajotoimistoksi vuonna 1997.

Työajan ulkopuolella Tero harrastaa musiikin tekemistä ja sen esittämistä, kirjoittamista, erämaassa vaeltamista ja kalastamista, murtomaahiihtoa ja elämää.